Rugaciunea

Rugaciunea

 

Ce inseamna rugaciunea pentru tine ? Ce te motiveaza pe tine sa te rogi ?

Rugaciunea ar putea fi comparata cu o cheie care permite accesul la cele mai mari binecuvantari posibil. Rugaciunea este linia directa dintre Dumnezeu si noi, o sursa de alimentare constanta si infaibila. Rugaciunea transforma, intareste, vindeca, mangaie, prin rugaciune se schimba gandirea, se modeleaza sufletul, se obtin cheile biruintei, se primeste iertare, se aprinde focul din inima credinciosului…

In ce priveste rugaciunea cat si in celelalte lucruri ar trebui sa dorim sa ne aseaman cat mai mult cu Domnul Isus.

Motivul principal care ar trebui sa ne motiveze la rugaciune este dragostea pentru Dumnezeu si pentru aproapele meu.

 

Care este parerea ta spune despre necesitatea rugaciunii in viata credinciosului ? Tu ai un timp dedicat rugaciunii ? Cand te-ai rugat ultima data ?

Trebuie sa fim rabdatori si perseverenti in rugaciune, sa ne rugam prin Duhul Sfant si sa indraznim sa facem rugaciuni asupra a tot ceea ce avem nevoie. Tebuie deasemenea sa fim vegheatori si staruitori in rugaciunile noaste si nu in ultimul rand sa aducem multuliri lui Dumnezeu.

Rugaciunea trebuie pusa pe primul loc in viata noastra, si nu trebuie facuta numai pentru iterese si foloase personale, ci este necesar sa sustinem in rugaciune si pe altii in functie si nevoile lor.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie sa-ti dedici un timp rugaciunii in fiecare zi.

 

Este important sa ai un loc pentru rugaciune ? Care este locul tau favorit in care te rogi ? Pe ce criterii l-ai ales ?

Cel mai important nu este locul in care ne rugam, mai ales ca nu toti putem avea posibilitatea de a se ruga intr-un loc anume, ci cel mai important este timpul pe care il acordam lui Dumnezeu in rugaciune. E bine totusi ca rugacuinea sa fie facuta intr-un loc cat mai linistit pentru a evita orice distractie.

 

Enumera cateva lucruri care te preocupa in aceste zile. Incearca sa i le spui lui Dumnezeu asa cum le simti. Cum e sa te rogi in felul acesta ?

Ce te impiedica sa te rogi in public ? Enumera cateva motive si discuta-le cu ceilalti membri din gurp. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *