Bibllia și Eu

Nașterea Bisericii

Nașterea Bisericii

Se poate considera că Biserica se naște în Paștile lui Hristos, când El trece din această lume la Tatăl său. Părinții Bisericii vor spune în acest sens că Biserica s-a născut din coasta lui Hristos, în somnul morții, așa cum Eva s-a născut din coasta lui Adam în timpul somnului, la fel si Biserica se naște atunci când sângele și apa se strecoară din coasta străpunsă a lui Hristos pe cruce.

Sângele simbolizează jertfa lui Hristos, în timp ce apa simbolizează botezul sau darul Duhului care este viața Bisericii.

Totuși din Faptele Apostolilor intelegem ca Biserica a luat fiinta in ziua Cinzecimii, astfel încât acest eveniment apare ca data oficială a nașterii Bisericii, sau aceasta este cel putin confirmarea ei ca Biserica primind ungerea, semnul Duhului care pecetluiește nașterea ei în moartea și învierea lui Hristos.

In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc. Deodata, a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic si a umplut toata casa unde sedeau ei. Niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei. Si toti s-au umplut de Duh Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca. (Fapt 2:1-4)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *