Bibllia și Eu

SLUJIREA

SLUJIREA

Privind la exemplul lui Isus Hristos, scrie in cuvintele tale, ce este slujirea despre care vorbeste Scriptura ?

Slujirea despre care vorbeste scriptura, este devotarea totala fata de Dumnezeu si lucrarea lui.

Dumnezeu nu iubeste o jumatate de masura, El a dat totul pentru a primi totul.

Daca privim la exemplul lui Isus, nu avem prea multe de comentat, El s-a jertfit in totalitate fata de lucrarea lui Dumnezeu, noptile se ruga iar ziua invata si vindeca norodul si la astfel de slujire suntem chemati si noi.

In zilele acelea, Isus S-a dus pe munte sa Se roage si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu. (Luc 6:12)

Intr-una din zile, Isus invata pe noroade. Niste farisei si invatatori ai Legii, care venisera din toate satele Galileii si Iudeii si din Ierusalim, stateau acolo; iar puterea Domnului era cu El, ca sa vindece. (Luc.5:17)

 

Slujirea este adeseori legata de dorinta de rasplatire sau recunoastere a meritelor. Citeste Matei 20:20-28. Ce inseamna sa fii cu adevarat mare, din perspectiva lumii si din perspectiva lui Dumnezeu  ?

Isus face un paradox frumos cand il numeste pe Ioan botezatorul, ca fiind cel mai mare om nascut din femeie si totusi cel mai mic in imparatia cerurilor.

Adevarat va  spun  ca,  dintre  cei nascuti din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decat Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic in Imparatia cerurilor este mai mare decat el. (Mat.11:11)

Din perspectiva lui Dumnezeu, «  mari  », nu pot fi decat acei care se smeresc si se supun in totalitate lui Dumnezeu.

Aici ii putem lua ca exemplu pe Dumnul nostru Isus, care a fost smerit si supus pana a moarte.

El, macar ca avea chipul lui  Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa  fie  deopotriva  cu  Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.(Filip.2:6,7)

La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator  pana  la  moarte, si inca  moarte  de cruce. (Filip.2:8)

 

Care crezi ca este diferenta dintre adevarata slujire si slujirea indreptatirii de sine  ?

Adevarata slujire este acompaniata tot timpul de o dragoste autentica fata de Dumnezeu. Dragostea este insusi motorul care te impinge sa faci un lucru, fie acesta greu sau usor. Pecand o slujire a indreptatirii de sine, nu este decat dorinta de justificare fata de Dumnezeu, fata de cei din jur si fata de tine insuti ca faci ceea ce esti dator sa faci.

Biblia relateaza clar ca nici-o slujba facuta fara dragoste nu este valabila in fata de Dumnezeu.

Si  chiar  daca  mi-as  imparti  toata  averea  pentru  hrana  saracilor,  chiar  daca  mi-as  da  trupul  sa  fie  ars, si  n-as  avea  dragoste,  nu-mi  foloseste  la  nimic. (1Cor.13:3)

 

Citeste Luca 10  : 38-42 si noteaza modul in care au slujit Marta si Maria lui Isus Cristos. Mediteaza la acest aspect si noteaza lucrurile care iti sunt descoperite. Ce inveti din acest exemplu  ?

Marta a inceput sa-L slujeasca pe Isus primindu-L ca pe un oaspete bun avand grija ca nici un lucru sa nu-i lipseasca. Ea era o femeie care se ingrijora de multe lucruri, pecad Biblia ne indeamna sa ne ingrijim, nu sa ne ingrijoram.

Maria sigur ca se ingrijea si ea de cele casnice, numai ca ea a inteles care era partea cea mai importanta caci ea era insetata dupa apa care vine de sus.

Ar trebui sa fim atenti ca lucrurile cotidiane din viata noastra care sunt de multe ori atat de «  inocente  », sa nu ne fure timpul si energia si partasia pe care ar trebui sa i-o acordam Domnului.

O familie, care functineaza dupa modelul Martei, va cauta sa se asigure de toate lucrurile pamantesi, va cauta sa se asigure financiar, va cauta sa-si puna copiii in cele mai bune scoli, isi va pune increderea in ceea ce se vede si foarte putin in lucrurile spirituale.

Iar familia care functioneaza dupa modelul lui Maria, este acel tip de familie pentru care nimic din aceasta lume nu are prea mare valoare, nu conteaza unde vor trai, cu ce haine se vor imbraca si ce vor manca, ei au un singur lucru in inima lor si anume sa-l proslaveasca pe Isus prin trairea lor.

 

In ce fel slujesti acum lui Dumnezeu, in partasia intima care o ai cu El ( vezi exemplul Mariei)  ? Ce iti spune El in ultima vreme ca vrea sa faci pentru El  ?

Incerc sa-i slujesc lui Dumnezeu prin unele slujbe la Biserica, prin propavaduirea Cuvantului Sau altora, prin a incuraja pe altii, prin citirea Cuvantului si rugaciune etc…

Dumnezeu imi cere sa-i dau totul, dupa cum si El mi-a dat totul, El ma chiama mereu sa ma apropii de El, dupa modelul desavarsit al Fiului sau, pentru a fi mantuit.

De aceea si poate sa mantuiasca in chip  desavarsit  pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei. (Evr.7:25)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *