Bibllia și Eu

De ce Dumnezeu nu ma scapa de legaturile pacatului

De ce Dumnezeu nu ma scapa de legaturile pacatului ?

 

Soldatul nu este trimis la razboi ca sa fie scapat de razboi, ci ca sa lupte si sa-si indepineasca misiunea care i-a fost incredintata de la inceput.

Cand un soldat nu este capabil sa indeplineasca o misiune, superiorii lui nu il trimit acasa, ci ii recomanda un antrenament riguros pentru a ajunge la nivelul cerut.

Dumnezeu face la fel cu copii Lui, ii creste expunandui-i la diferite incercari ca sa ajunga la desavarsire dupa modelul fiului Sau !

Si totusi Dumnezeu prin bunatatea Sa se indura de cei cazuti, dar numai atunci cand este lepadare, marturusire si pocainta adevarata.

Altfel cum sa te scape Dumnezeu cand tu ne silit de nimeni inghenunchezi in fata pacatului si astfel esti legat si orbit de el.

Si noi, dar, fiindca suntem inconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica si pacatul care ne infasoaraasa de lesne si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte. (Evr.12:1)

Cand tu incetinezi rugaciunea asemanandu-te cu un soldat care nu mai vrea sa ia legatura cu baza, nu mai citesti din cuvant, asemanandu-te cu un soldat care isi arunca harta, unicul sau ghid de supravetuire.

Cand lasi soldatii mai slabi sau raniti sa moara, ignorandu-i sau chiar dispretuindu-i, stiind ca una din datoriile tale este sa-i iubesti si sa-i ajuti pe semenii tai.

Trebuie sa intelegi ca cand faci aceste lucruri, voluntar rupi contractul care este intre tine si Dumnezeu.

Multi crestini uita ca pentru ca Dumnezeu sa-si indeplineasca promisiunile Sale fata de ei, trebuie si ei la randul lor sa le indeplineasca pe ale lor.

Biblia ne spune ca neleguirile pacatosului pun un zid de despartire intre el si Dumnezeu si ca pacatele Il impiedica pe Dumnezeu sa asculte rugaciunile.

Caci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund fata Lui si-L impiedica sa v-asculte! (Isa.59:2).

Asa deci nu Dumnezeu este cel care nu raspunde ci noi suntem cei care blocam rugaciunea prin roadele firii si de aceia strigi la Dumnezeu poate de ani de zile si ceri sa te elibereze de-un lucru, si n-ai nici un raspuns.

In afara de pacatele noaste care incurca pe Dumnezeu sa ne raspunda, mai este si felul nostru de traire, care este de multe ori lipsit de o dorinta sincera si de dragoste pentru Dumnezeu si pentru aproapele nostru.

Chiar daca iti pastrezi o viata curata si fugi de pacatele mari, dar na-i dragoste de aproapele tau, daca nu-ti vei intinde mana sa-l ajuti la necaz, nu vei fi ascultat nici tu de Dumnezeu in ziua nenorocirii tale.

In Isaia biblia spune :

7. imparte-ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.

8. Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti.

9. Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: “Iata-Ma!” Daca vei indeparta jugul din mijlocul tau, amenintarile cu degetul si vorbele de ocara,

10. daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei satura sufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare!

11. Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.(Isa.58:7-11).

Vedem aici ca o conditie pentru ca Dumnezeu sa te izbaveasca in ziua nenorocirii este sa ai grija de saraci. Faci tu acest lucru ?

In versetul 9 din Isaia ni se spune ca atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: “Iata-Ma!”.

Intelegem dar ca Dumnezeu raspunde oamenilor care isi pastreaza o viata sfanta dar care au si o inima buna si care vegheaza la toate instructiunile Sale.

Un soldat nu poate sa-si permita sa indeplineasca toate conditiie dar pe una s-o lase ne facuta, ca de exemplu sa nu-si ia munitiile sau echipamentele necesare pentru lupta, sau sa mearga la lupta de capul lui, caci mici sunt sansele ca un astfel de soldat sa sa-si duca bine misiunea pana la capat.

Fii un soldat intru-totul devotat Domnului, cu trup si cu suflet si vei vedea cum legaturile din viata ta dispar una cate una, caci El, Stapanul tau, este Domnul Domnilor si Dumnezeul dumnezeilor si nimic nu-i este imposibil !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *