Trairea in pacat si starile ei de cadere

Trairea in pacat si starile ei de cadere !

Dupa cum cresterea spirituala este un proces, tot la fel si trairea in pacat poate fi o stare evolutiva.
Am putea imparti aceasta traire in patru stari care cuprind aceasta evolutie de la primul nivel de cadere pana la ultimul in ce priveste pacatul.
Prima stare este cea cand o persoana a cazut in pacat si este cuprinsa de regret, de rusine, de desgust si o dorinta puternica de a reabilita lucrurile. Cand se simte murdara, nu-si mai gaseste locul si doreste o reconsiliere cu Dumnezeu.
Daca aceasta persoana nu va face necesarul pentru a se intoarce la Dumnezeu ca sa scape de acest pacat, va cadea fara sa-si dea seama intr-o a doua stare care este o stare de amorteala unde orientarea este pierduta si parca nu mai exista acea dorinta de a te ridica.
Te simti obosit, jignit chiar daca e vina ta ca ai ajuns pana aici. Incepi sa te obisnuiesti cu pacatul si chiar incepi sa te si justifici.
Dar asta nu-i tot, daca nu vei lupta ca sa iesi din aceasta amorteala, in scurta vreme te vei trezi intr-o alta stare si mai de jos. Vazand ca nu ti s-a intamplat nimic pana aici, te intrebi daca nu cumva normalitatea este ceia ce traiesti tu acum si nu ceia ce ai trait inainte, daca nu cumva o viata de sfintenie traita dupa biblie, este prea exagerata, si astfel de aici vei cobori mai jos intr-o stare si mai grea.
Vei incepe sa ai placere in pacatele tale, dorinta de a le parasi a disparut. Vei avea o dorinta crescanda de ati implini poftele si vei face din ele scopul principal din viata ta. Vei incepe sa ai un dezgust fata de lucrurile sfinte.
Daca nu vei face nimic, vei cobori si mai jos la un nivel unde vei trece de la dezgust la ura. Vei uri pe toti cei care vor avea o traire mai curata si mai sfanta decat tine, mai ales pe cei care vor incerca sa-ti dea niste sfaturi pentru a te ajuta ca sa iesi din aceasta stare. Vei uri pe Dumnezeu si tot ce este in legatura cu El, vei uri pe cei ce nu au cazut ca tine in pacat, orice vorba de a abandona pacatul te va enerva mult. Vei fugi de orice discutie despre Dumnezeu, caci nu vei mai suporta aceste lucruri.
Exista vre-o sansa ca sa ma pot ridica din aceasta cadere ?
Inainte de toate trebuie sa stii si sa intelegi ca Dumnezeu iti cunoaste gandirea si toate sentimentele tale si ca nu esti primul care ai cazut in una din aceste stari. Cel rau va face tot posibilul ca sa te tina mereu legat si despartit de Dumnezeu, dar tu indrazneste si nu uita caci cineva a platit pentru tine si acest cineva este Isus Hristos.
V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan.16:33)
Ridica-te dar azi si nu mai astepta nici o zi in plus. Incepe sa te rogi, sa citesti din cuvant macar un verset pe zi. Marturiseste-i lui Dumnezeu si lupta-te cu pacatul tau, fa un pas si vei vedea ca Dumnezeu va face doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *