Bibllia si Eu

Predestinare

Argumente in favoarea predestinarii referitor la mantuire

2 Tes 2:13. Noi insa, frati preaiubiti de Domnul, trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, caci de la inceput Dumnezeu v-a ales pentru mantuire, in sfintirea Duhului si credinta adevarului.

2 Tim 1:9 El*  ne-a matuit şi ne-a dat o chemare sfată, nu  pentru faptele noastre, ci după hotăraea Lui şi după harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte*  de veşnicii,

Efes 2:10 Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm in ele.

Rom 8:29,30 Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte sㆠ fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca††  El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi. Si pe aceia pe care i-a hotarat mai dinainte, i-a si chemat; si pe aceia pe care i-a chemat, i-a si socotit neprihaniti; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihaniti, i-a si proslavit.

Fapte 13 48. Neamurile se bucurau cand au auzit lucrul acesta si preamareau Cuvantul Domnului. Si toti cei ce erau randuiti sa capete viata vesnica au crezut.

Efes1  : 4,5 In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,
5. ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale

Argumente in favoarea predestinarii la modul general

Genesa 3 14-19.
14 Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: “Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana.
15. Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.”
16. Femeii i-a zis: “Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii, si dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau, iar el va stapani peste tine.”
17. Omului i-a zis: “Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: “Sa nu mananci deloc din el”, blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale;
18. spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.
19. In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce.”

Rom 8:28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucreazăi impreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce* sunt chemaţi după planul Său.

Efes. 1  : 9-12
9 caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi,
10. ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.
11. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale,
12. ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit in Hristos.

Rom 16  : 25 Iar Aceluia*  care poate să vă întărească, după**  Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos – potrivit cu†  descoperirea tainei care††  a fost ţinută ascunsă timp de veacuri,

Rom 3 : 25. Pe El, Dumnezeu L-a randuit mai dinainte sa fie, prin credinta in sangele Lui, o jertfa de ispasire, ca sa-Si arate neprihanirea Lui; caci trecuse cu vederea pacatele dinainte, in vremea indelungii rabdari a lui Dumnezeu;

Gen 25 : 23. Si Domnul i-a zis: “Doua neamuri sunt in pantecele tau, si doua noroade se vor desparti la iesirea din pantecele tau. Unul din noroadele acestea va fi mai tare decat celalalt. Si cel mai mare va sluji celui mai mic.”

Ieremia 1 : 4,5
4. “Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
5. “Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte si te facusem proroc al neamurilor.”

Argumente contra predestinarii

1 Ioan 2:2 El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregii lumi.

2Cor.5:14 Caci dragostea lui Hristos ne strange; fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit.

Fapte 20 28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.

Ioan 6 40. Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi.”

Mat 10 : 22. Veti fi urati de toti, din pricina Numelui Meu; dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit.

2 Tim 2 :20. Intr-o casa mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de pamant. Unele sunt pentru o intrebuintare de cinste, iar altele pentru o intrebuintare de ocara.
21. Deci, daca cineva se curata de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna.

Rom 3 : 26,28. pentru ca, in vremea de acum, sa-Si arate neprihanirea Lui in asa fel, incat sa fie neprihanit, si totusi sa socoteasca neprihanit pe cel ce crede in Isus. Pentru ca noi credem ca omul este socotit neprihanit prin credinta, fara faptele Legii.

Marc.16:16 Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.

Fapte 15 :11. Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Isus.”

Rom 3 24. Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus.

Ioan 6 37. Tot ce-Mi da Tatal va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara.

Rom.2:5 Dar, cu impietrirea inimii tale, care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu,

Ioan.3:16 Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

1 Pet 1 : 9. pentru ca veti dobandi, ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre.

Iac 2:5 Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci in ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi in credinţă şi moştenitori ai mpărăţiei, pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?

Mat.20:16 Tot asa, cei din urma vor fi cei dintai, si cei dintai vor fi cei din urma; pentru ca multi sunt chemati, dar putini sunt alesi.

 

https://www.caleavietii.com/ei-vor-fi-numiti-mari-in-imparatia-cerurilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *