Va judeca Dumnezeu lumea

Multi sunt cei care afirma ca nimeni niciodata nu va da socoteala de faptele traite in viata aceasta, sa fie oare adevarat ?

Oare oameni ca Hitler, Stalin si alti mari criminali, sa fi scapat asa usor, cu o moarte simpla ca toti ceilalti ? Oare oameni care si-au dedicat viata binelui pana-n intr-atat ca si-au ignorat-o pe a lor, sa aiba si ei aceiasi rasplata , adica putrezirea si inexistenta ?

Oare Cel care a ceat toate lucrurile cu atata intelepciune, sa nu se fi gandit mai dinainte la o rasplata pentru cei buni sau rai ?

Sa vedem ce ne invata cartea Sfanta biblia, in aceasta privinta.

In levitic, Dumnezeu indeamna pe poporul Sau sa nu faca nedreptate la judecata si nici in comert.

Sa nu faceti nedreptate la judecata : Sa nu cauti la fata saracului si sa nu partinesti pe nimeni din cei mari, ci sa judeci pe aproapele tau dupa dreptate. (Lev.19:15)

In proverbe vedem ca dreptatea si judecata sunt mai placute lui Dumnezeu decat jertfele.

A face dreptate si judecata, este mai placut Domnului decat jertfele. (Prov.21:3)

Ieremia ne face cunoscut ca Domnul face mila, judecata si dreptate pe pamant.

Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul. (Ier.9:24)

Este greu de imaginat ca un Dumnezeu atat de drept, care cere de la oameni o judecata dreapta pana si in cele mai mici detalii, sa nu aplice aceste principii in ceea ce il priveste pe El.

Toata biblia, respectiv vechiul si noul testament vorbeste de o judecata viitoare

A vorbit Dumnezeu de-a lungul timpului despre o judecata ? Da ! Dumnezeu tot timpul a spus clar ca va judeca lumea indifierent de timpuri si imprejurari.

Iata Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, in care Isi gaseste placere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata. (Isa.42:1)

Vuietul ajunge pana la marginea pamantului; caci Domnul Se cearta cu neamurile, intra la judecata impotriva oricarei fapturi si da pe cei rai prada sabiei, zice Domnul.” (Ier.25:31)

Eu, Domnul, am vorbit! Lucrul acesta se va intampla, si Eu il voi implini! Nu Ma voi lasa, nu voi avea mila, nici nu Ma voi cai. Vei fi judecata dupa puterea ta si dupa faptele tale, zice Domnul Dumnezeu.” (Ezec.24:14)

Apoi va veni judecata si i se va lua stapanirea, care va fi prabusita si nimicita pentru totdeauna. (Dan.7:26)

Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica. «( Daniel 12 : 2)

Si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata. (Ioan.5:29)

Dar, pe cand vorbea Pavel despre neprihanire, despre infranare si despre judecata viitoare, Felix, ingrozit, a zis: “De asta data, du-te; cand voi mai avea prilej, te voi chema.” (Fapt.24:25)

Si crezi tu, omule, care judeci pe cei ce savarsesc astfel de lucruri, si pe care le faci si tu, ca vei scapa de judecata lui Dumnezeu? (Rom.2:3)

Dar pentru ce judeci tu pe fratele tau? Sau pentru ce dispretuiesti tu pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos. (Rom.14:10)

Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup. (2Cor.5:10)

Invatatura despre botezuri, despre punerea mainilor, despre invierea mortilor si despre judecata vesnica. (Evr.6:2)

Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata, (Evr.9:27)

Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata; (2Pet.2:4)

Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti. (2Pet.3:7)

El a pastrat pentru judecata zilei celei mari, pusi in lanturi vesnice, in intuneric, pe ingerii care nu si-au pastrat vrednicia, ci si-au parasit locuinta. (Iuda.1:6)

Si pentru ei a prorocit Enoh, al saptelea patriarh de la Adam, cand a zis: “Iata ca a venit Domnul cu zecile de mii de sfinti ai Sai, ca sa faca o judecata impotriva tuturor si sa incredinteze pe toti cei nelegiuiti de toate faptele nelegiuite pe care le-au facut in chip nelegiuit si de toate cuvintele de ocara pe care le-au rostit impotriva Lui acesti pacatosi nelegiuiti.” (Iuda.1:14,15)

Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani. (Apoc.20:4)

In intaia epistola catre corinteni, Pavel spune ca sfintii vor judeca lumea, pana acum nu se stie ca sfintii sa fi judecat vre-o data lumea, deci Pavel facea referire la acea judecata din viitor.

Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate? (1Cor.6:2)

Tot Pavel ne mentioneaza in scrisoarea sa catre Timotei ca pacatele unora sunt cunoscute si merg inainte la judecata, iar ale altora vin pe urma. Ce vrea sa zica Pavel prin aceasta ? El vorbeste de doua categorii de oameni, unii care vor fi iertati in Hristos si pentru care judecata nu vai mai fi necesara caci pacatele lor vor fi sterse, si altii care nu vor fi iertati in Hristos, si deci vor trebui sa dea socoteala de viata lor traita in trup. Deci este vorba de o judecata viitoare.

Pacatele unor oameni sunt cunoscute si merg inainte la judecata, iar ale altora vin pe urma. (1Tim.5:24)

Așadar, Biblia, care este cuvântul lui Dumnezeu, mărturisește că într-o zi, fiecare suflet va trebui să dea socoteală în curtea cerească de faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ, dacă iertarea nu a fost obținută în numele lui Iisus Hristos care a murit și a înviat pentru a spăla păcatele umanității.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *