Bibllia și Eu

Atributele unui Crestin Autentic

Atingerea desavarsirii prin rabdare

1. Iacov, rob al lui Dumnezeu si al Domnului Isus Hristos, catre cele douasprezece semintii care sunt imprastiate: Sanatate!

2. Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari,

3. ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare.

4. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic.

(Un crestin adevarat stie sa rabde incercarea, si o rabda chiar cu bucurie, stiind ca aceasta lucreaza spre desavarsirea sa. A rabda cu nemultumire nu te duce la desavarsire, caci bucuria face si ea parte din plinatatea desavarsirii. Rabda pana cand incercarile iti vor produce bucurie si vei fi desavarsit.)

Statornic si intelept prin credinta

5. Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.

6. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.

7. Un astfel de om sa nu se astepte sa primeasca ceva de la Domnul,

(Statornicia este rezultatul credintei, pe cand indoiala dovedeste absenta acesteia, asa ca daca un crestin nu are credinta, nu poate fi nici statornic si prin urmare nu poate primi nimic de la Dumnezeu, in cazul dat intelepciunea. Cu alte cuvinte ; daca nu ai credinta, ai sanse sa fii si neintelept. Sa ne incredem deci in El, ca sa fim intelepti !)

Mic in lucruri mari si mare in lucruri mici

9. Fratele dintr-o stare de jos sa se laude cu inaltarea lui.

10. Bogatul, dimpotriva, sa se laude cu smerirea lui: caci va trece ca floarea ierbii.

11. Rasare soarele cu caldura lui arzatoare si usuca iarba: floarea ei cade jos, si frumusetea infatisarii ei piere; asa se va vesteji bogatul in umbletele lui.

Un crestin adevarat nu se va lauda niciodata cu caderile lui ca sa nu-i faca si pe altii sa se descurajeze si sa cada ci dimpotriva se va lauda cu inaltarile si biruintele pe care i le-a dat Domnul. Deasemenea un copil al lui Dumnezeu, chiar daca-i bogat din punct de vedere material, va sti sa se smereasca, ca sa nu-i intristeze pe cei mai putini avuti. Un adevarat slujiror al lui Dumnezeu este axat pe lucruri nepieritoare si deci ceea ce poate avea valoare in ochii lumii, in ochii unui copil de Dumnezeu poate fi fara nici o importanta si fara nici un sens.

Rasplatit pentru rabdare, gasit bun pentru iubire

12. Ferice de cel ce rabda ispita. Caci, dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.

(Rabdarea poate fi o virture pentru cel ce o foloseste. Prin rabdare se intelege daca un crestin este autentic sau nu. A rabda ispita inseamna sa i te impotrivesti refuzand orice dialog cu ea.

Cel ce rabda ispita, este gasit bun de catre Dumnezeu si isi va primi neaparat fagaduinta. Cel ce iubeste, rabda iar cel ce rabda devine mai bun. Fii bun si vei putea rabda, rabda si vei fi gasit bun.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *