Bibllia si Eu

Creierul are un Creator

Creierul uman – cel mai complex din univers !

Creierul uman detine aproximativ 100 de miliarde de neuroni si mai multe milioane de miliarde de sinapse din creier, sau 10.000 de miliarde de sinapse pe cortex cm3

Fiecare neuron poate fi conectat la mai multe mii de alti neuroni. Pentru a îi număra, ar fi nevoie de un milion de angajați timp de 100 de ani!

Capacitățile creierului nostru sunt egale cu un calculator de suprafața europei.

Am putea stoca 125.000 de miliarde de unități de informații (biți) sau conținutul de 100 de milioane de cărți.

Neuronii se creiaza la un ritm uimitor de 300.000 pe minut, între luna a treia și luna a saptea de sarcina.

Fiecare neuron măsoară aproximativ a mia parte dintr-un milimetru. Dacă am putea creste un neuron până la dimensiunea unui bob de nisip, ar ajunge la marimea unu-i camion de zece tone.

Dar un neuron nu este pur și simplu ca un bob de nisip, ci este o structură complexă de 400 000 de macromolecule, unde fiecare are o funcție definită: producția de energie, distribuția de alimente și oxigen, poliția și vama, eliminarea deșeurilor etc. (toate serviciile unui oraș mare).

Fiecare neuron este constituit dintr-un corp celular, un axon, dendrite. Corpul celular cuprinde o membrană, citoplasma, un nucleu … Membrana cuprinde șase straturi de celule care filtreaza la fiecare moment toate intrările și ieșirile (ioni de potasiu, sodiu, etc.).

Nucleul include cromozomii, filamente care este înregistrată genele noastre (30.000 de gene in ADN-ul nostru – unic – 70% dintre care privesc creierul nostru).

Daca ar fi masurat aces filament,Acest filament, s-ar extinde până la lună. Acesta include informații codificate pe care les detine, ar corespunde conținutului a 3000 de carti cu 300 de pagini.

Fiecare dintre aceste „cărți“ este controlată precis: în cazul în care există o greșeală de scriere de o singură literă într-o pagină din cele 300, întreaga carte este în mod normal respinsă.

Spune, cine a putut sa creieze un lucru asa de complex, daca nu un Dumnezeu Atotintelept si Atotputernic ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *