Bibllia si Eu

Fii o lumina vazuta de toti

Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. (Matei 5 : 15)

Viata si faptele noastre, trebuie sa fie lumina, dar nu o lumina ascunsa. Caci o lumina ascunsa nu serveste la nimic.

Isus ne da un exemplu frumos cu un Obroc, care inseamna un vas mare de formă cilindrică, larg la gură, făcut de obicei din scoarță de tei, care servea ca unitate de măsură pentru cereale sau-pentru păstrarea și transportul acestora.

Lumina pusa sub obroc nu poate sa lumineze si astfel degeaba se consuma. La fel este si viata unui om, cat de curata si sfanta n-ar fi daca este ascunsa in « obrocul » vietii de toate zilele, nu poate fi vazuta de altii, nu serveste la nimic, adica daca faptele acestei persoane nu servesc la pocainta altora, se poate consuma in zadar.

Um om care isi ascunde faptele, incurca lucrarea lui Dumnezeu si i se va cere socoteala, caci Dumnezeu lucreaza prin oameni si doreste sa aduca pe altii la mantuire prin noi.

Isus ne mai vorbeste de o lumina pusa in sfesnic, sfesnic inseamna un suport pentru lumanari. Cu alte cuvinte Isus se refera aici la un suflet care isi traieste viata in sfintenie in vazul tuturor.

Scopul lui Dumnezeu este ca lumina lui sa reflecteze prin oameni pentru a salva oameni. Dupa cum un sfesnic nu poate sa ramana neobservat in intuneric, tot la fel si viata unui om sfant, nu poate ramane neobservata intr-o lume pacatoasa si imorala ca cea in care traim.

Nu poti trece pur si simplu pe langa o lumina fara s-o observi, ceia ce poti face este sa o ignori, dar ea va ramane acolo unde a fost pusa pentru asi face lucrarea .

Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri”. (Mat.5:16)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *